Poți preveni cicatricile postacneice?

Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 20:07
481 citiri
Poți preveni cicatricile postacneice?
FOTO: doctorskin.ro

Cicatricile postacneice sunt rezultatul direct al deteriorării pielii din cauza acneei, care se prezintă sub forme de adâncituri sau denivelări la nivelul pielii, din cauza colagenului produs de organism în cantitate insuficientă, respectiv în exces.

De reținut, cicatricile postacneice nu sunt genetice, dar acneea în sine poate fi o afecțiune genetică. Acneea este de obicei o problemă temporară, dar de cele mai multe ori, petele și semnele sunt permanente.

În dermatologie, semnele postacneice se clasifică în 4 categorii majore: cicatrici atrofice, care se dezvoltă în adâncime, de tip Boxscar, Icepick și Rolling și cicatricile hipertrofice sau cheloide. Vestea bună este că cicatricile postacneice se pot trata, dar există câteva lucruri pe care le poți face pentru a preveni apariția lor:

Nu stoarce coșurile. Deși este tentant, este important să îți amintești că acest obicei face mai mult rău decât bine: nu doar că poate duce la mai multă acnee, dar determină apariția cicatricilor, din cauză că interferează cu procesul natural de vindecare a pielii.

Folosește protecție solară. Fotoîmbătrânirea, un efect nociv al soarelui, duce la pete și la cicatrici mai închise în tonalitate versus restul pielii.

Menține pielea hidratată. Hidratarea este baza unui ten cu aspect sănătos, plus că ajută la procesul de vindecare, iar cicatricile postacneice sunt mai puțin vizibile.

Tratează acneea imediat. Ca să previi apariția semnelor pe față, este important să îți tratezi acneea la dermatolog și să o ții în frâu.

Nu folosi produse cu efect inflamator. Evită cosmeticele agresive cu tenul. Pielea ta sensibilă are nevoie de o rutină de îngrijire specială, stabilită împreună cu medicul tău.

▪ Consultă medicul dermatolog pentru sfaturi personalizate de prevenție și tratament, mai ales dacă ești predispus(ă) la cicatrici.

Din păcate, chiar și atunci când iei toate măsurile de precauție existente, sunt șanse ca cicatricile postacneice să se dezvolte în continuare. Stai însă fără griji! În clinicile Doctor SKiN vei găsi cele mai eficiente și mai noi tratamente pentru cicatrici din lume: tratamente cu laser CO2, laser Nd:Yag, revoluționarul Morpheus 8, Dermapen, fillere cu Acid Hialuronic etc.

Toate procedurile sunt realizate de către o echipă supra-specializată de medici dermatologi cu experiență în tratarea și celor mai grave cazuri de cicatrici, care se dedică fiecărui pacient în parte.

Vino la Doctor SKiN ca să beneficiezi de tratamentul potrivit pentru tine, atenție, comunicare onestă și transparentă și echipamente medicale și tehnologii de ultimă generație, la cel mai bun preț!

Despre Doctor SKiN

Doctor SKiN este singurul lanț de clinici din România unde pacienții pot beneficia de toate cele mai performante dispozitive medicale disponibile în lume, adică de acea aparatură foarte scumpă, de top, care impune standardele la nivel mondial în epilare definitivă, tratamente corporale, faciale și estetice. Mai mult decât atât, beneficiezi de cele mai noi modele existente în piață și toate echipamentele au o vechime mai mică de 2 ani de zile.

Atât Doctor SKiN Corbeanca cât și Doctor SKiN București sunt printre puținele clinici deschise 363 de zile din an, de luni până duminică, de la ora 9 dimineața la 9 seara, pentru a le oferi inclusiv pacienților extrem de ocupați timp pentru ei înșiși.

Cu o echipă medicală dedicată și un personal în care se investește în continuu, care participă în mod periodic la cursuri de specializare și care este evaluat cel puțin o dată pe lună, brandul Doctor SKiN este respectat și iubit de mii de pacienți, care au lăsat peste 1 000 de recenzii pozitive pe Google și Facebook.

Toate echipamentele folosite la Doctor SKiN sunt certificate FDA, au studii medicale desfășurate pe parcursul a mai multor ani de zile, care garantează siguranța utilizării lor, cu rezultate dovedite clinic.

Detalii contact:

Doctor SKiN București

Centrul comercial Auchan Drumul Taberei, Etaj 1,

București, România

Doctor SKiN Corbeanca

DN1 Value Centre, Calea Bucureşti 2bis,

Corbeanca, România

Telefon programări: 031 005.10.15

Program: Luni - Duminică: 08:00 - 21:00

#cicatrici, #acnee, #cicatrici postacnee , #Stiri Viata sanatoasa