Studiu: Cresterea preturilor, principala sursa de stres a romanilor

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 15:15
1522 citiri
Studiu: Cresterea preturilor, principala sursa de stres a romanilor
Sursa foto: Pro TV

Cresterea preturilor este principala sursa de stres pentru romani, surclasand creditele, scaderea veniturilor, viata de familie sau sanatatea, iar aproape 64% din populatie spune ca este stresata, peste media din regiune, de 60,5%, potrivit unui studiu Daedalus Millward Brown.

Nivelul de stres din Romania este mai mare decat in Cehia (43,6%) si Slovacia (50,6%), dar mai redus decat in Serbia (68,6%), Croatia (68,3%) sau Turcia, se arata in raport.

"Fiecare respondent care s-a declarat stresat a fost pus sa aleaga trei surse mari generatoare de stres. In felul acesta, studiul a identificat cauzele principale ale stresului la nivelul intregii regiuni. Este vorba despre: starea economiei, creditele, cresterea preturilor, scaderea veniturilor personale si slujba curenta", a declarat Daniel Enescu, managing partner al Daedalus Millward Brown.

Spre deosebire de media din regiune, romanii sunt mai putin stresati de sanatatea personala sau a celor apropiati (28%), de viata de familie (11,3%) si de siguranta personala (4,7%), dar sunt mai stresati de cresterea preturilor (47%), starea economiei (44,9%) si de credite (44,1%).

Potrivit studiului Daedalus, ingrijorarea legata de credite plaseaza Romania pe locul trei in regiune, dupa Turcia si Croatia.

Alte surse de stres la romani sunt scaderea veniturilor personale (40,6%), slujba actuala (35,3%) si lipsa timpului pentru viata personala (22,2%).

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.306 de respondenti din mediul urban, cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 ani, din Romania, Bulgaria, Serbia, Croatia, Turcia, Cehia si Slovacia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romani stresati, #crestere preturi, #studiu romanii standard de viata , #Stresul