Tu cum faci fata stresului intoarcerii din concediu? Metode care alunga nostalgia post-vacanta

Sambata, 08 Octombrie 2016, ora 00:00
3371 citiri
Tu cum faci fata stresului intoarcerii din concediu? Metode care alunga nostalgia post-vacanta
Foto: Pixabay

Intoarcerea la ritmul de viata cotidian dupa o vacanta in care timpul parca a stat in loc si ti-a oferit cele mai bune momente este adesea un pas dificil. Cu totii suntem nerabdatori sa plecam in vacanta, insa e mai greu sa gasesti pe cineva care vrea sa revina din vacanta.

Nostalgia post-vacanta este realitatea cu care toti ne confruntam: inboxul plin cu e-mailuri de la birou sau grija fata de banii ramasi in buzunar sunt realitati cu care ne confruntam dupa fiecare sejur. Specialistii motorului independent de cautare a ofertelor de calatorie momondo au adunat opt sfaturi cu ajutorul carora poti depasi nostalgia post-vacanta, iar stresul de la finalul concediului sa poata ramane doar un moment din trecut.

1. Planuieste urmatoarea vacanta

Conform cercetarii din publicatia oficiala a Societatii Internationale de Studii privind Calitatea Vietii, cel mai fericit moment din viata unui calator inversunat nu este vacanta in sine, ci planificarea acesteia, entuziasmul si anticiparea venirii ei.

Foto: Twitter/#traveling

In acest sens, atunci cand esti in aeroport sau in zborul inapoi spre casa, nu sta pe ganduri si incepe sa faci planuri pentru urmatoarea calatorie.

2. Accepta nostalgia

E un pas-cheie sa intelegi faptul ca ceea ce simti este "doar" nostalgia post-vacanta si nicidecum ceva mai serios.

S-ar putea sa crezi ca viata ta este incredibil de plictisitoare in acel moment, dar mergi cinci minute intr-un loc linistit si gandeste-te la tot ce este bun in viata ta. Vei vedea ca aceasta este destul de generoasa, indiferent unde e acasa pentru tine.

3. Pregateste-te sa revii acasa inainte de a pleca

Desi este usor sa te pierzi in starea de incantare si in graba de a iesi afara pe usa lasand lapte in frigider si e-mailuri de la job la care nu ai raspuns, fa-ti timp sa pregatesti intoarcerea ta.

Sa revii la locul de munca dupa vacanta este intotdeauna greu, dar stiind ca ai lasat totul pus la punct te va ajuta sa te deconectezi complet in timpul sejurului.

4. Gandeste-te la amintirile culese

Revenirea la birou ar putea fi perceputa ca o corvoada insuportabila, dar poti sa alungi o parte din amaraciune prin savurarea noilor amintiri din concediu.

Foto: The Grommet

Imprima o fotografie din calatoria ta (da, o fotografie reala), si salveaz-o si in calculator. Asa vei pastra o senzatie fresh a vacantei si te va inspira sa revii in acel loc sau sa incerci o alta destinatie cat mai curand posibil.

5. Intoarcere treptata

Ia-o incet si fii bland cu tine. Daca este posibil, incerca sa lasi sa treaca o zi sau doua pana iti revii, recupereaza orele de somn.

Daca trebuie sa incepi direct munca, pregateste acest moment inainte de a pleca in concediu si incerca sa incepi programul la mijlocul saptamanii, in acest fel perioada de acomodare va fi temporizata si cu un weekend.

Conform Studiului Anual de Zboruri momondo, ziua in care gasesti zborurile cele mai ieftine este ziua de marti, numai bine pentru a-ti pregati revenirea la birou miercurea sau joia.

6. Pauza de weekend

Urmatoarea vacanta nu trebuie sa fie la ani sau sute de kilometri distanta. De ce sa nu faci o excursie de weekend?

Foto: Wikimedia

Incerca asta in tara de origine sau undeva aproape. Uneori tot ce conteaza este sa iesi din oras, deci incearca neaparat un city-break.

7. Fa o schimbare

Cand te intorci din concediu si revezi casa ta si aceleasi lucruri vechi poate fi un pic deprimant uneori. Asadar, de ce sa nu faci o schimbare?

In plus, nu-i asa ca viata pare mult mai putin complicata atunci cand traiesti cu doar o valiza? Scapa de lucruri inutile si ofera-i locului tau o curatenie completa indiferent de perioada si asa vei apartine unui loc nou pentru o noua versiune a ta.

8. Ai grija de mintea si de corpul tau

Da, stim deja - nimeni nu vrea sa citeasca ceva legat de cum sa faci exercitii fizice, dar nu putem nega descoperirile stiintifice.

Toate acele endorfine care se ingramadesc in tine in timp ce esti in vacanta sunt identice cu cele care circula prin tine dupa ce ti-ai pus in miscare corpul. Iar daca intr-adevar nu te poti motiva sa mergi la sala, iesi in oras si socializeaza. Sa iesi cu prietenii si sa iti pastrezi starea de spirit buna are aceleasi rezultate, insa fara beneficiile fizice.

Nu e nevoie sa urmezi toti acesti pasi, incearca unul si daca nu functioneaza treci la urmatorul.

Si nu uita: locul in care te afli nu e chiar atat de rau, urmatoarea aventura este doar la cativa pasi distanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#stres vacanta, #planuri vacanta, #nostalgie post vacanta, #viata sanatoasa , #Stresul