Ai dat o avere pe telefonul mobil? N-ar strica sa-l asiguri

Luni, 20 Iunie 2011, ora 17:11
2609 citiri
Ai dat o avere pe telefonul mobil? N-ar strica sa-l asiguri

Pierderea, stricarea sau furtul telefonului mobil poate fi o tragedie. In conditiile in care romanii au inceput sa dea pe smartphone-uri sume asemanatoare cu pretul unei Dacii vechi, asigurarea acestora incepe sa para din ce in ce mai necesara.

In urma cu 1-2 ani, asigurarea ni se parea un produs strict destinat masinilor, locuintelor si a diverselor obiecte excentrice ale vedetelor. Intre timp, mii de romani si-au asigurat telefonul mobil.

Pentru sume ce incept de la 2-3 euro pe luna, pierderea, furtul sau distrugerea mobilului nu mai este o problema.

"Activarile de asigurare mobila inregistrate de Vodafone s-au dublat in ultimul an", au declarat pentru Bloombiz reprezentantii operatorului.

In cele mai multe cazuri, asigurarea se incheie in momentul cumpararii telefonului, dar companiile telecom asigura si telefoane vechi de cel mult un an.

La Orange, spre exemplu, orice telefon sau modem (cu exceptia iPhone, HTC sau Blackberry) vechi de cel mult un an, poate fi asigurat pentru 1,95 euro/luna.

In cazul smartphone-urilor iPhone, HTC sau Blackberry, pot fi asigurate doar telefoanele vechi de cel mult sase luni. Suma porneste de la 3,95 euro, toate asigurarile fiind scutite de TVA.

Un sfert telefoane sunt smartphone

Asigurarile telefoanelor mobile au succes odata cu sofisticarea pachetelor de comunicare cumparate de clienti.

"Din ce in ce mai multi clienti achizitioneaza pachete complete de comunicare (voce, internet mobil, telefoane performante la preturi speciale) si aleg, suplimentar, sa incheie asigurarea pentru telefoane mobile", au mai spus reprezentantii Vodafone.

"Cea mai mare parte a clientilor care aleg asigurarea pentru telefon sunt clienti care achizitioneaza un smartphone.

Pretul ridicat al unui astfel de telefon ii face pe consumatori sa fie mai atenti in ceea ce priveste riscurile la care este expus telefonul si mai ales la costurile pe care le-ar genera un eventual accident", a declarat pentru Bloombiz si Sorin Blideran, Senior Product Manager in cadrul Orange.

Valoarea maxima asigurata este de 4.000 de lei pentru cei care doresc sa-si asigure telefonul in caz de furt sau daune mecanice.

Acestia vor plati mai putin de 1,95 euro/luna. Clientii care vor o asigurare si impotriva daunelor produse de apa, trebuie sa scoata din buzunar 3 euro/luna.

Peste 25% din telefoanele vandute de Vodafone Romania in acest moment sunt smartphone. Comparativ, procentul era de doar 4% la inceputul anului trecut.

Ce faci pentru a fi despagubit?

In cazul in care telefonul mobil a suferit oricare dintre daunele impotriva carora a fost asigurat, obligatia clientului este de a suna operatorul in maxim 24 de ore.

In cazul furtului, asiguratul trebuie sa reclame incidentul la Politie.

In plus, clientul trebuie sa solicite Politiei o despagubire in maximum sapte zile de la constatarea producerii daunei.

#asigurare, #asigurare mobil, #asigurare telefon mobil, #furt telefon mobil, #orange, #telefon mobil, #telefon mobil stricat, #vodafone , #stiri Vodafone