Furt de date de amploare la Vodafone Germania

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 14:16
1784 citiri
Furt de date de amploare la Vodafone Germania

Operatorul de telefonie mobila Vodafone a fost victima unei piraterii informatice, iar datele personale a doua milioane de clienti germani, inclusiv coordonatele bancare ale acestora, au fost furate, a anuntat firma joi.

Vodafone a precizat ca a informat clientii vizati prin e-mail si s-a declarat convinsa ca furtul nu vizeaza nici numerele cardurilor bancare si nici numerele de telefon mobil ale celor in cauza. In schimb, numele, adresele, datele de nastere si coordonatele bancare au fost furate, a recunoscut Vodafone, filiala grupului britanic cu acelasi nume.

Potrivit filialei, doar "o cunoastere detaliata (a sistemului) si o doza mare de energie infractionala" au permis piratarea acestor date "ingropate adanc in sistemul informatic".

Un suspect a fost deja identificat, iar autoritatile, care au fost alertate de catre Vodafone, i-au perchezitionat locuinta.

Acest caz are loc in contextul in care germanii sunt profund destabilizati de dezvaluiri care curg, de la Edward Snowden, despre un presupus spionaj practicat in Europa de catre serviciile de informatii americane.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#securitate Vodafone, #furt date Vodafone, #date clienti Vodafone, #piraterie informatica Vodafone , #stiri Vodafone