Prețul palatului exclusivist din centrul Bucureștiului scos la vânzare. Are vedere în curtea Ambasadei Rusiei

Joi, 27 Octombrie 2022, ora 11:52

634 citiri

Palatul Woroniecki din Capitală, scos la vânzare pentru 6 milioane de euro

Romanii care vor sa se mute intr-o cladire impozanta - cu ferestre catre Ambasada Rusiei si cu usa din spate catre Parcul Kiseleff - pot cumpara Palatul Woroniecki, scos recent la vanzare de o agentie imobliara cu un pret prohibitiv.

Este vorba de o vila amplasata la intersectia Bulevardului Kiseleff cu strada Ion Mincu, intr-una dintre zonele exclusiviste ale Capitalei, in imediata vecinatate a Ambasadei Rusiei in Romania. Cladirea are o forma de L, parter, etaj si mansarda acoperite cu olane, structura fiind din zidarie si plansee de beton.

Vila a apartinut printesei Adina Woroniecka, vaduva lui Take Ionescu, prim-ministru al Romaniei Mari intre anii 1921 - 1922, recasatorita in 1929 cu printul polonez Korybut Woroniecki.

Cladirea a fost terminata in anul 1940, pentru ca 9 ani mai tarziu sa fie nationalizata de regimul comunist. Sotia diplomatului Korybut Woroniecki a continuat sa traiasca in acest loc pana la moartea sa, in 1975, avand dreptul de a folosi ca locuinta fosta bucatarie a resedintei, scrie Imobiliare.ro.

Vila, nationalizata de comunisti si recastigata in instanta

Intre anii 1975 - 1978 palatul a adapostit colectia muzeala a fratilor Avakian alcatuita din opere de arta preponderent orientala, dar si tablouri ale unor pictori autohtoni, precum Grigorescu, Pallady sau Petrascu.

Dupa 1978 cladirea a primit diferite destinatii, urmand ca intre anii 1994 - 2003 sa redevina sediul colectiei Avakian.

Imediat dupa acest moment, casa a fost castigata in instanta de catre mostenitori si vanduta in anul 2003 actualului proprietar.

Cu o suprafata utila totala 237,52 mp si o suprafata locuibila 198,34 mp, vila are o terasa de 20,58 mp, un garaj 18,60 mp. La parter, imobilul are 8 camere si 1 baie, iar la etaj 9 camere si 2 bai.

Pretul cu care palatul este scos la vanzare este 6 milioane de euro. ...citeste mai departe despre "Pretul palatului exclusivist din centrul Bucurestiului scos la vanzare. Are vedere in curtea Ambasadei Rusiei" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”

Sursa: Business24

#palat, #bucuresti, #piata imobiliara, #cladiri istorice Bucuresti, #ambasada Rusiei Bucuresti , #Stiri Casa

Adaugă comentariu