Mini ghid de investiții în Bitcoin și alte criptomonede

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 10:00

1020 citiri

criptomonede FOTO: Unsplash.com

Monedele virtuale au devenit deja un produs oferit de tot mai multe case de brokeraj, dar investițiile în aceste produse mai riscante, de aceea tranzacționarea acestor active volatile rămâne o adevărată „artă”. Diferența dintre succes și pierdere este dată de modul în care înveți să alegi cea mai bună investiție în criptomonede, precum și să tranzacționezi criptomonede fără a deține neapărat activele de bază, la fel ca în cazul CFD-urilor pentru mărfuri, indici sau perechi valutare.

Care sunt principalele caracteristici ale Monedelor Virtuale?

Pentru a tranzacționa cu succes trebuie să înțelegi cât mai multe despre cum funcționează domeniul în care vrei să investești. Pe scurt, principalele caracteristici ale criptomonedelor sunt:

Descentralizarea - Monedele clasice aflate în circulație sunt controlate de un guvern centralizat, prin urmare, crearea acestora poate fi reglementată de o terță parte. În schimb, crearea de monede virtuale și tranzacțiile cu acestea se realizează în cadrul unei rețele descentralizate de tipul "peer-to-peer", numită Blockchain. Este vorba de un sistem monetar în care toate tranzacțiile sunt înregistrate și validate nu de o bancă sau instituție într-un registru central, ci de către toți participanții la rețea în același timp. În felul acesta se elimină riscul de fraudă, de asimetrie a informației, de erori, viteza de procesare este mult mai mare, iar costurile sunt aproape eliminate.Digitalizarea - Când vine vorba de monede virtuale, totul este digital. Monedele virtuale/ digitale sunt stocate online în portofele digitale și transferate tot digital în portofelele digitale ale altor persoane.Open Source – Monedele virtuale sunt de obicei cu sursă deschisă (open source). Aceasta înseamnă că dezvoltatorii pot crea API-uri fără să plătească o taxă și oricine poate folosi rețeaua sau se poate alătura acesteia.Criptate – Monedele virtuale folosesc un sistem de criptare pentru a controla crearea de monede și pentru a verifica tranzacțiile.Pot fi „minate” - generate electronic prin algoritmi.Disponibilitate - Transferurile Bitcoin sau, în general, de monede virtuale nu sunt condiționate de zilele săptămânii sau de sărbători, fiind posibil să transferi bani 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Tranzacțiile sunt aprobate, practic, la fiecare 10 minute.Costuri scăzute - În prezent, Bitcoin (BTC) este considerată o pote ...citeste mai departe despre "Mini ghid de investiții în Bitcoin și alte criptomonede" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro

Sursa: Business24

#criptomonede, #investitii, #ghid , #Stiri Companii

Adaugă comentariu