Prima plată între bănci internaționale realizată în monede virtuale.Țările care vor să prevină riscurile reprezentate de activele cripto

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 08:48

601 citiri

Testul s-a concentrat pe pieţele de împrumut angro FOTO Pixabay

Băncile centrale din Elveţia şi Franţa au efectuat cu succes primul test transfrontalier al unor plăţi în monede digitale ale acestora (CBDC), dar acesta nu va duce la emiterea imediată a unor CBDC, transmite Reuters.

Testul Project Jura, numit după munţii dintre cele două ţări, este cel mai recent dintr-o serie de teste efectuate de băncile centrale care doresc să prevină riscurile reprezentate de activele cripto.

Testul, în care au fost testate pentru prima oară franci şi euro digitale, a arătat că este posibil să fie efectuate tranzacţii de schimb valutar în aceste monede digitale, precum şi să fie emise şi transferate hârtii comerciale franceze denominate în euro digital între instituţii financiare.

Jura s-a concentrat pe pieţele de împrumut angro care, spre deosebire de CBDC-urile de retal sunt limitate la instituţiile financiare.

La test au participa Banca Reglementelor Internaţionale (BIS), băncile elveţiene UBS şi Credit Suisse şi banca franceză Natixis, alături de operatorul bursier elveţian SIX, firma de servicii financiare online R3 şi firma de consultanţă Accenture.

Băncile centrale afirmă că proiectul este ”exploratoriu” şi că nu trebuie văzut ca un indiciu că Franţa şi Elveţia plănuiesc să emită monede digitale pentru tranzacţiile financiare angro. ...citeste mai departe despre "Prima plată între bănci internaționale realizată în monede virtuale.Țările care vor să prevină riscurile reprezentate de activele cripto" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american

Sursa: Business24

#plata moneda virtuala, #banci internationale, #experiment , #Stiri Companii

Adaugă comentariu