Tesla va vinde actiuni in valoare de pana la 5 miliarde de dolari, pe fondul cresterii incredibile a pretului acestora

Miercuri, 02 Septembrie 2020, ora 07:15

685 citiri

Sursa: Pixabay

Tesla va vinde actiuni in valoare de pana la 5 miliarde de dolari, "din cand in cand" si "la preturile pietei", pe fondul cresterii incredibile a pretului acestora, a anuntat producatorul american de automobile electrice intr-un document depus la Comisia pentru bursa si valori mobiliare, transmite CNBC.

Compania a anuntat ca bancile vor vinde actiunile pe baza instructiunilor Tesla.

"Intentionam sa folosim castigurile nete, daca vor exista, pentru a ne consolida sau echilibra bilantul, precum si pentru cheltuieli generale", a aratat Tesla.

Actiunile Tesla au scazut marti cu circa 4%, dar pe parcursul tranzactiilor au recuperat o parte din pierdere. Declinul nu a afectat aprecierea rapida a titlurilor Tesla inregistrata in acest n.

La inchiderea de luni, pretul actiunile Tesla era cu 500% mai ridicat comparativ cu nivelul de la inceputul anului.

In ultimul an, actiunile Tesla au urcat cu 1.004% comparativ cu creterea de 20% a indicelui S&P 500.

Avansul titlurilor Tesla s-a accelerat dupa anuntul companiei referitor la divizarea in proportie de 5 la 1 a acestora, pe 11 august.

De atunci, actiunile Tesla au urcat cu 81,3%, din care cu 12,6% luni, ziua cand a intrat in viguare masura. Creterea a avut loc chiar daca divizarea actiunilor este doar cosmetica, avand in vedere ca nu a fost determinata de modificari fundamentale ale afacerii.

Tesla are in prezent o capitalizare de piata de circa 464 de miliarde de dolari, ceea ce inseamna ca noua oferta de actiuni reprezinta aproximativ 1% din valoarea companiei, potrivit datelor FactSet.

O parte din aprecierea actiunilor Tesla este determinata de raportarea de catre companie, pe 22 iulie, a unui profit trimestrial pentru a patra oara consecutiv, fapt care califica Tesla pentru includerea in indicele S&P 500. Tesla a raportat si livrari de vehicule peste asteptari in trimestrul al doilea. ...citeste mai departe despre "Tesla va vinde actiuni in valoare de pana la 5 miliarde de dolari, pe fondul cresterii incredibile a pretului acestora" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!

Sursa: Business24

#tesla, #economie, #afaceri, #business international, #piata capital, #bursa , #Stiri Companii

Adaugă comentariu