Acuzațiile aduse de procurorul din Manhattan lui Donald Trump. Cum a orchestrat schema ”catch and kill” pentru a face plăți ascunse VIDEO

Marti, 04 Aprilie 2023, ora 23:21

149 citiri

Procurorul districtual din Manhattan, Alvin L. Bragg FOTO captură video TV

Procurorul districtual din Manhattan, Alvin L. Bragg, a făcut publică, prin intermediul unui comunicat, punerea sub acuzare a lui Donald J. Trump, în vârstă de 76 de ani, pentru falsificarea registrelor de afaceri din New York în scopul de a ascunde informații dăunătoare și activități ilegale de alegătorii americani înainte și după alegerile din 2016.

Trump este acuzat într-un rechizitoriu al Curții Supreme de Justiție a statului New York de 34 de capete de acuzare pentru falsificare de registre comerciale de gradul întâi.

"Statul New York susține că Donald J. Trump a falsificat în mod repetat și fraudulos registrele de afaceri din New York pentru a ascunde infracțiuni care au ascuns informații dăunătoare publicului votant în timpul alegerilor prezidențiale din 2016", a declarat procurorul Bragg.

"În Manhattan se află cea mai importantă piață de afaceri din țară. Nu putem permite ca întreprinderile din New York să își manipuleze registrele pentru a ascunde un comportament infracțional. După cum descrie expunerea faptelor, urma banilor și a minciunilor scoate la iveală un tipar care, susține Parchetul, încalcă una dintre legile de bază și fundamentale ale afacerilor din New York. Așa cum a făcut acest birou de nenumărate ori, astăzi ne susținem responsabilitatea solemnă de a ne asigura că toată lumea este egală în fața legii", a completat procurorul.

Schema "catch and kill"

Potrivit documentelor judiciare și declarațiilor făcute în instanță, din august 2015 până în decembrie 2017, Trump și-a orchestrat schema "catch and kill" printr-o serie de plăți pe care le-a ascuns apoi prin luni de zile de înregistrări comerciale false.

Într-unul dintre cazuri, American Media Inc. ("AMI"), a plătit 30.000 de dolari unui fost portar al Trump Tower, care a pretins că are o poveste despre un copil pe care Trump l-a avut în afara căsătoriei. Într-un al doilea caz, AMI a plătit 150.000 de dolari unei femei care susținea că a avut o relație sexuală cu Trump.

Atunci când Trump a dat instrucțiuni explicite unui avocat care lucra atunci pentru Trump Organization în calitate de consilier special al lui Trump ("consilier special") să ramburseze AMI în numerar, consilierul special i-a indicat lui Trump că plata ar trebui să fie efectuată prin intermediul unei societăți fantomă și nu în numerar.

În cele din urmă, AMI a refuzat să accepte rambursarea ...citeste mai departe despre "Acuzațiile aduse de procurorul din Manhattan lui Donald Trump. Cum a orchestrat schema ”catch and kill” pentru a face plăți ascunse VIDEO" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#Donald Trump, #acuzatii, #procuror, #manhattan , #Stiri International

Adaugă comentariu