Japonia a început să cumpere din nou petrol rusesc. Cum arată cifrele schimburilor comerciale dintre cele două țări

Miercuri, 17 August 2022, ora 13:41

781 citiri

Guvernul japonez a impus sancțiuni asupra a peste 70 de companii rusești FOTO Twitter

În luna iulie 2022, Japonia a reluat importurile de petrol din Federația Rusă, deși au fost complet oprite în iunie. Cu toate acestea, comparativ cu iulie 2021, aprovizionarea cu materii prime rusești a scăzut cu 65%. Acest lucru este dovedit de datele de la Ministerul de Finanțe al Japoniei.

Agenția a raportat că volumul livrărilor de petrol din Rusia pentru ianuarie-iulie a scăzut cu aproape 22%. De asemenea, se înregistrează o scădere a importului de alte materii prime din Federația Rusă — gaze naturale lichefiate (cu 26,1% în termeni anuali), cărbune (cu 40,1%), minereu (cu 84,9%), cereale (cu 73,1%), legume (60,6%). În același timp, Japonia a început să cumpere mai mult pește și produse din pește din Rusia - cu 21,7% față de iulie anul trecut.

De asemenea, datele Ministerului de Finanțe indică faptul că exportul de mașini din Japonia către Rusia în iulie 2022 a scăzut cu 21,5 la sută, iar piesele de schimb pentru acestea au scăzut cu 70,2 la sută.

În termeni monetari, importurile din Rusia în Japonia au crescut cu 31% pe parcursul anului, până la 1,3 miliarde de dolari, în timp ce exporturile au scăzut cu 49,5%, până la 303 de milioane de dolari. Furnizarea de combustibil mineral din Rusia în termeni valorici a crescut cu 45,1% din cauza creșterii prețurilor la energie.

În luna mai, pe fondul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei, guvernul japonez a impus sancțiuni asupra a peste 70 de companii și a 100 de ruși, inclusiv șeful guvernului rus Mihail Mișustin, fiicele a președintelui rus Vladimir Putin și a rudelor oligarhului Ghenadi Timcenko, care îi este apropiat.

În aceeași lună, autoritățile japoneze au interzis exportul de bunuri de înaltă tehnologie pe teritoriul statului agresor, iar în aprilie și-au anunțat intenția de a abandona treptat achiziționarea cărbunelui rusesc. Din 17 iunie, Japonia a interzis importul de camioane, basculante și alte echipamente și mașini în Rusia. ...citeste mai departe despre "Japonia a început să cumpere din nou petrol rusesc. Cum arată cifrele schimburilor comerciale dintre cele două țări" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#Japonia, #reluare, #importuri, #petrol Rusia , #Stiri International

Adaugă comentariu